Amplitrain

AmpliTrain a 6 csatornás közép frekvenciás elektroterápiás készülék (MET)

AmpliTrainTeljesen mindegy, hogy egyéni edzésről, fizioterápiáról, vagy rehabilitációról beszélünk modern, rohanó életünknek „köszönhetően” kevés idő jut a nagyon is fontos és hatékonyságot igénylő edzésekre valamint a teljes gyógyulásra és rehabilitációra. Ezért keresik sokan már egy jó ideje a megoldást egy egészséges, de egyben hatékony izom aktiválásra. Ezt az igényt a AmpliTrainig minden szempontból tökéletesen kielégíti. Akár egyéni edzés keretében, akár a már folyamatban lévő edzésprogram keretében használja, a MET-áram előnyeire építő innovatív AmpliTrain technológia segítségével aktiválhatja a teljes izomzatot, vagy egyes kiválasztott izomcsoportokat. Hatékony, tartós eredményt hozó, csak a saját testmintázatot használó edzési módszer.

Amplitrain edzési módszer (MET-áram előnyeire építő innovatív AmpliTrain technológia)

Az AmpliTraint Németországban gyártják, a TENS fizioterápiás eszköz továbbfejlesztett készülékeként. Az innovatív technológiának köszönhetően a gép kielégíti az elvárható legmagasabb minőségi követelményeket. A készülék kezelése egyszerű és maximálisan kielégíti a professzionális edzésterápiával szemben támasztott igen magas követelményeket. Számtalan lehetőséget kínál, egyedi szoftverének köszönhetően ideértve pl. a személyre szabott edzéstervek kialakítását is. A hagyományos EMS csak a motorikus idegekre hat, az AmpliTraining viszont minden szövettípust stimulál, aktivál (pl. a zsírszövetet is). A legnagyobb különbséget az integrált AmpliTrain technológia, a „digitalizált MET (Modulált Elektro Terápia)“ jelenti. Ez egyfajta 2 kHz erősségű középfrekvencia, modulált burkológörbével, ami lehetővé teszi a célzott tréninget. A MET kezelések során három fontos frekvencia, a közép-, az alacsony- és a küszöbfrekvencia fejti ki hatását. Ezek a frekvenciák mélyen a szövetekbe hatolnak és egyidejűleg hatnak az idegekre, izmokra és más szövetekre. A közepes frekvenciájú elektromos terápia kellemesebb, mint a hagyományos áramfajták, emellett hatásossága messze túlszárnyalja a hagyományos elektromos árammal végzett edzéseket és kezeléseket.

Rugalmasság

A készülék működtethető chipkártyával, számkóddal vagy a hagyományos menüvel. 40 előre betáplált edzésprogramot tartalmaz, de az egyéni igényeknek megfelelően is programozható. Minden elképzelhető funkció zárolható vagy szabadon beállítható. A készüléken vagy a chipkártyán tárolt edzésadatok USB-vel leolvashatók, számítógépre lementhetők.

Komfort

A 10”os display megkönnyíti a készülék kezelését, az edzésprogramok kiválasztását, egyénre szabott beállítását valamint áttekinthetővé teszi az elvégzett edzések eredményét.

Személyre szabott beállítások

Az áram intenzitása a vendég igényeinek megfelelően szabadon választható. A készülék minden kimeneten (minden testrészen) méri az edzés intenzitását, az edzési indexet (a testen átfolyó összáram mennyiségét), az elégetett kalóriát, így az edzésprogram bármikor áttekinthető, kiértékelhető.

Mobilitás

A készülék könnyen szállítható (mérete: 35x38x15,5cm, 4,5kg állvány nélkül) és akkuról is működtethető.

Profizmus

A készülék 2011 nyarán megkapta az orvosi műszerré minősítést***, azaz hivatalosították státuszát nem csak mint sportban használatos profi készülékként, hanem gyógyításra, rehabilitációra alkalmas műszerként is.

Sokoldalúság

A készülék az egyéni igényeknek megfelelően úgy állítható be, hogy a különböző testszövetekre különböző módon illetve különböző intenzitással gyakoroljon hatást.

Elektródák

Az AmpliFitnesshez speciális AmpliTroda ruhákat is kínálunk. Anyaguk antibakteriális neoprén, amelyre kiváló minőségű, a gyógyászatban is alkalmazott ezüstszövetet kasíroztak. A ruha így magán a textilszöveten keresztül veszi fel az áramot, nincs szükség hagyományos elektródákra, fémekre (melyek csak 1-1 pontban, illetve kis felületen kontaktálnak). A bi-sztreccsből készült elektródák még a legerősebb edzésnél is biztosítják az optimális illeszkedést, a testrész teljes felületén eloszlatva az áramot. Nem elhanyagolható tulajdonsága a moshatóság és a 10-15 perces száradási idő.